Facilitering af samarbejde mellem fagkulturer

Facilitering af samarbejde mellem fagkulturer

 

Uanset hvor vi løser opgaver, så oplever vi meget tit kulturforskelle der udfordrer produktionen og muligheden for et godt samarbejde på tværs af organisationen.

Vi møder kulturforskellene mange steder.

Det ene sted vi typisk møder  kan enten være mellem to forskellige faggrupper der arbejder det samme sted som det sker på byggepladser hvor anlægs- og betonarbejdere mødes, eller i skoler, hvor lærere og pædagoger arbejder ved siden af hinanden.

Det andet sted vi oplever kulturforskelle er internt i en faggruppe. Vi ser typisk kulturforskellen mellem forskellige sjak i samme virksomhed, eller mellem blå, rød og grøn stue i børnehaven.

Når vi taler om kulturforskelle, så taler vi egentlig om, at der er forskel på den måde arbejdet bliver udført på, og den måde gruppen er sammen med hinanden på. Det gør vi fordi kultur er handlinger der giver mening for den enkelte medarbejder og det sjak, eller den børnehavestue han/hun er en del af.

Hvis du vil vide mere om hvad kulturforskellene på din arbejdsplads, eller i din medarbejdergruppe gør ved jeres muligheder for at arbejde godt sammen, og sikre en høj kvalitet og en maksimal udnyttelse af jeres ressourcer, er du velkommen til at kontakte os.